Pilar Viladrich defensa que la CUP ha abanderat el lideratge de l’oposició durant aquest mandat

A l’espai d’entrevistes electorals, la cap de llista d’Alternativa per Solsona ha afirmat que, malgrat no ser la formació amb més regidors, han aconseguit marcar discurs i lideratge i posar línies vermelles al govern. Viladrich se sent amb energia per seguir encapçalant el projecte cupaire i considera, i diu que amb els 8 anys d’experiència en la institució, ha arribat el moment de fer el salt al govern. La número 1 de la CUP troba a faltar un projecte global de ciutat:

Les polítiques d’habitatge són un dels temes en què més ha insistit la CUP. Defensen que cal fer un pla d’habitatge coordinat per l’oficina que ha d’estar inspirat per principis com augment del sòl públic i de la construcció pública i ajudes a la rehabilitació dels pisos buits per incorporar-se al mercat però sempre condicionades a la inclusió a la borsa per regular el preu del lloguer. Viladrich ha atacat Marc Barbens afirmant que li sembla una frivolitat parlar de cases adossades en els temps que estem vivint.

En salut, els cupaires asseguren que van intentar aturar la compra dels terrenys pel futur centre sanitari considerant que no era el moment ni s’adequava a la normativa. Defensen un model de gestió 100% públic i consideren clau entendre el concepte de salut també a nivell de prevenció.

Alternativa per Solsona creu que l’Ajuntament ha d’apostar fort per desincentivar l’ús del vehicle privat:

Més que crear nous equipaments, la CUP defensa que es tracta de fer un manteniment dels que ja tenim i adaptar-los a les noves necessitats. Posa com a exemples pensar en la biblioteca també com a refugi climàtic, donar un ús a l’antiga escola del Vinyet o adaptar el Teatre Comarcal per tal que pugui ser un espai per a l’Orfeó. També són partidaris d’una reorganització de la zona esportiva.

La municipalització és un altre concepte defensat pels cupaires, que aplicarien tant al servei de gestió de residus com el de neteja viària o l’escola bressol.

En matèria empresarial, consideren clau apostar pels recursos que té la pròpia comarca. Pel que fa al comerç, se centren en buscar relleu generacional al petit comerç i crear una moneda local complementària que sigui virtual.

Alternativa per Solsona creu que la ciutat ha d’exercir la capitalitat de la comarca. Destaca com a línies de treball la millora de la recollida de deixalles al Solsonès, demanar responsabilitats a l’antiga empresa gestora de l’abocador, el traspàs del Centre Sanitari i resoldre la situació de les treballadores familiars i el personal del Consell Comarcal.

La CUP té pretensió de liderar el govern i, si els resultats de les eleccions no els donen aquesta força, es mostren disposats a parlar de tot amb formacions que respectin els drets de tota la ciutadania i clarament independentistes.

La campanya es tanca demà al vespre. Com us dèiem ahir, la CUP ho farà a partir de les 9 del vespre a la plaça de Sant Pere amb un sopar amb productes locals i concert amb Gatzara. Esquerra serà a la plaça de Sant Isidre a partir de 2/4 de 9 amb el mateix format: sopar i concert amb el duet solsoní Elna & Lleïr.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *