Organitzen unes jornades virtuals sobre l’accés a l’habitatge al món rural

Tindran lloc dimarts i dijous vinent a partir de les 7 de la tarda i s’adrecen especialment a la població del Solsonès i el Berguedà. Dimarts es parlarà dels reptes i les potencialitats del món rural i l’habitatge. Josep Maria Piñol, de Càtedra i Fundació de la Universitat Rovira i Virgili, se centrarà en el context, la dinàmica sociodemogràfica i el dret a l’habitatge al món rural. Els arquitectes Oriol Roselló i Alícia Vázquez exposaran les limitacions o el marc legal de l’habitatge al món rural. Finalment, Josep Pintó, de la Vall de Lord, i Moisès Massanés, de Saldes, debatran sobre la competència entre segones residències i habitatge principal.

La segona i última jornada, prevista per dijous, versarà sobre les estratègies per promoure l’accés a l’habitatge al món rural. Els ajuntaments de Pinós, Riner i Vallcebre exposaran les seves experiències pilot del programa de promoció de l’habitatge al món rural. Mandi Domingo, de Sostre Cívic, parlarà de la masoveria i el cooperativisme d’habitatge en cessió d’ús. Per la seva banda, Guillem Fernández, de Coop 57, se centrarà en el cooperativisme en cessió d’ús i accés a finançament. Tancaran la jornada experiències al Solsonès i al Berguedà. La promouen l’Arada, Betula i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central amb la col·laboració de l’Oficina Jove del Solsonès, entre d’altres.

Les inscripcions a les jornades sobre l’accés a l’habitatge al món rural es poden formalitzar a través del web serveis.coopcatcentral.cat. Per a més informació podeu contactar amb l’Arada al 693 054 437 o bé enviant un correu electrònic a larada.actua@gmail.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *