Òmnium Solsonès i Joventut Solsonina dinamitzen la revetlla de Sant Joan a Solsona

Les dues entitats, amb el suport de la regidoria de Cultura i altres institucions i col·lectius, han programat diversos actes per aquest diumenge.

La primera proposta serà una ballada de sardanes amb la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona a les 12 del migdia a la plaça Major. La programació de la Flama del Canigó d’Òmnium es desenvoluparà a partir de les 7 de la tarda. El pubillatge solsoní i la corporació municipal rebran la Flama al Portal del Pont, on els Trabucaires faran una galejada d’honor. Tot seguit, la comitiva es desplaçarà a la Catedral per fer l’ofrena de la Flama a la Mare de Déu del Claustre i després seguirà pels carrers de la ciutat acompanyada de l’Orquestra Patinfanjàs. Primer es lliurarà la Flama, símbol d’unitat dels Països Catalans, a la plaça de Sant Joan, i després, al Portal del Castell, on s’encendrà el peveter. Allà, representants del Centre Excursionista del Solsonès, que enguany compleix 50 anys, llegiran el manifest, i es traspassarà la Flama als diversos ajuntaments de la comarca. L’acte culminarà amb el Cant dels Segadors a càrrec de l’Orfeó Nova Solsona, l’encesa de la foguera de Sant Joan al Camp del Serra i el repartiment de coca i xocolata per a tothom.

La proposta de Sant Joan de Joventut Solsonina es concentrarà a la plaça Major. A les 8, inauguració amb el DJ Joventut. Més tard hi haurà un sopar popular i un bingo. Tot plegat, acabarà a partir de la mitjanit amb un concert amb Amics de Manel.

La festivitat de Sant Joan també es commemora a altres indrets de la comarca amb diverses propostes. És el cas de Sant Llorenç, Freixinet, Sant Climenç o Navès. Us en detallarem la programació al temps de l’agenda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *