Ocupació i accés a l’habitatge, principals inquietuds per a Càritas Diocesanes de Lleida, Solsona i Urgell

Han presentat el balanç del 2022 durant el qual van destinar 7,1 milions d’euros a atendre les persones que van acudir a l’entitat, un 9% més que l’any anterior. Les dades els provoquen una certa inquietud per l’augment constant en els darrers anys en recursos econòmics per cobrir les demandes, agreujat especialment arran de la pandèmia.

Tot i que més de la meitat dels recursos es destinen en programes laborals i les empreses d’inserció, la situació de les persones amb més dificultats per trobar feina no millora, especialment amb aquelles que tenen un baix nivell de formació i poca experiència laboral. A més, l’increment del cost de la vida fa que les famílies hagin hagut de renunciar a determinades despeses que fins ara eren habituals. Això repercuteix en no poder fer front a despeses imprevistes i provoca un deteriorament dels habitatges. Càritas de Solsona ha destinat un 36% de les ajudes econòmiques en donar resposta a les despeses de lloguer i subministraments com llum, gas i aigua. Les tres organitzacions constaten que és urgent i necessari continuar avançant cap a un disseny de polítiques socials des d’un enfocament basat en drets humans.

Un altre factor destacat ha estat la guerra d’Ucraïna, que ha frenat la recuperació que preveien a principi d’any. A la diòcesi de Solsona, entre Cervera i Tàrrega, Càritas va atendre l’any passat a 31 famílies i més d’un centenar de persones amb ajudes directes i assessorament legal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *