Neix Solsciència, una nova entitat de científiques solsonines per apropar la ciència a la ciutadania

La primera proposta és el festival “Set de ciència”, amb xerrades divulgatives al pub Sputnik els divendres 1 i 8 de març a 2/4 de 8 del vespre.

De moment, l’entitat la formen cinc joves científiques, tot i que pretén esdevenir un punt de trobada i col·laboració de la comunitat científica solsonina per organitzar tot tipus d’activitats. Un altre dels objectius és crear referents locals, especialment femenins. Anna Segués, membre de Solsciència, explica quina és la seva missió:

Com dèiem, el primer acte organitzat per l’entitat serà el festival “Set de ciència”, que es farà al pub Sputnik a 2/4 de 8 del vespre els dos primers divendres de març. Seran xerrades curtes i entenedores, per a tots els públics, per conèixer alguns professionals de la ciència de Solsona per saber la feina que fan en el seu dia a dia en un ambient distès. El dia 1 hi prendran part la física i matemàtica Joana Fraxanet Morales; el fisioterapeuta-PNI David Estany Jané; la biòloga Natàlia Revilla Martín i l’enginyer Enric Balletbò Serra. El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, totes les ponents seran dones per reivindicar la invisibilització que han patit i pateixen les dones en aquest àmbit. Les ponents seran l’enginyera Anna Mujal Colilles, la química Anna Cuadrench Tripiana, la física Emma Fraxanet Morales i la biòloga Laia Solé Castilla. Per a més informació, podeu consultar els comptes d’Instagram i Twitter @solsciencia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *