Neix la Taula de Salut Mental del Solsonès per promoure una atenció integral

Entitats i institucions col·laboraran posant el focus en una visió comunitària i de treball transversal i col·laboratiu. Es presentarà aquest divendres al migdia al Consell Comarcal.

Impulsada amb l’acompanyament de la federació Salut Mental Catalunya, pretén ser un espai de reflexió, coordinació i treball conjunt entre institucions, entitats i la pròpia comunitat. Definirà accions concretes per permetre una resposta efectiva i integral a les necessitats de la població. Entre els seus objectius prioritaris hi ha la millora de la coordinació entre els agents implicats, el desenvolupament de campanyes de sensibilització i accions de lluita contra l’estigma i la promoció de polítiques inclusives per a les persones amb trastorns mentals i les seves famílies. En formaran part des de representants de serveis socials bàsics fins a entitats del Tercer Sector, passant per institucions sanitàries i cossos de seguretat.

La Taula de Salut Mental no només vol abordar les problemàtiques existents en salut mental sinó també promoure un canvi cultural que prioritzi el benestar emocional i psicològic del conjunt de la població.

L’acte de presentació serà aquest divendres a ¼ de dues del migdia a la sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal. Hi intervindran el president del Consell Comarcal del Solsonès, Benjamí Puig; l’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert; Maite Trepat, directora del Grup Alba, que parlarà de l’experiència d’una taula amb 17 anys d’història; i Elisenda Ferrer, de Salut Mental Catalunya, per explicar la creació de taules de salut mental arreu del país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *