Neix la Guia Pedagògica de la Poma de Muntanya per apropar la realitat dels productors del territori als infants

El proper dimarts se’n farà una presentació al professorat del Solsonès i Cardona i a qualsevol persona vinculada en l’àmbit pedagògic, com monitors de menjador.

És una iniciativa del Consorci LEADER per al Desenvolupament de la Catalunya Central en el marc del projecte “Producte d’Aquí” que impulsa conjuntament amb l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona. La guia l’ha elaborat la cooperativa Raiels amb el suport de Mixité.

Recull tota la informació, recursos i activitats per tal que alumnes i professorat puguin aprofundir en el coneixement del territori i posar en valor aquest fruit singular que produeix la cooperativa Biolord. S’adreça especialment a l’alumnat de cicle superior de primària i s’estructura al voltant de cinc reptes des d’on s’aborden diverses qüestions: el cultiu de la poma, la poma com a recurs alimentari; la seva distribució, comercialització i consum; la comunicació i difusió del seu valor i el model econòmic i social associat. Aquest contingut, organitzat a partir d’una situació d’aprenentatge, es pot complementar amb visites a les finques productores de poma de muntanya, tastos o entrevistes als productors.

La Guia Pedagògica de la Poma de Muntanya vol crear consciència i sensibilitzar i ser la primera de moltes. Carla Bellera, de la cooperativa Raiels:

La presentació de la guia adreçada als docents del Solsonès i Cardona tindrà lloc el proper dimarts a 2/4 de 6 de la tarda al Centre de Recursos Pedagògics del Solsonès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *