Minva el nombre de positius al Solsonès fins a 32 en una setmana, però cal estar alerta per l’alta incidència del virus en aigües residuals

El Centre Sanitari del Solsonès ha detectat 32 casos positius de coronavirus en una setmana, 20 menys que la setmana anterior. Els contagis s’han diagnosticat a partir de 206 tests PCR, tret de sis casos, que han tret a la llum 27 TAR. Aquestes xifres evidencien una disminució del nombre de contagis a la comarca. Amb tot, cal estar alerta els propers dies perquè pot haver-hi casos no diagnosticats, ja que les darreres dades facilitades per Sarsaigua mostren un augment de la circulació del virus a les aigües residuals de l’EDAR de Solsona-Olius del 100% -és l’única estació depuradora de les que s’analitzen on puja la presència del SARS-CoV-2.

Igualment, es vol mantenir la prudència quant a l’evolució de la pandèmia al Solsonès per la intensificació de contactes entre grups de persones coincidint amb els dies de Carnaval. Per tant, caldrà estar atent les properes setmanes per confirmar el descens. I és que, “la comarca continua amb uns valors massa elevats i, per tant, tota precaució és poca”, afirma el doctor Juan Campus, director mèdic de l’ens de salut solsoní. Pel que fa a grups escolars confinats, la situació ha millorat amb un únic grup de l’Escola Arrels. A la capital comarcal, l’índex de risc de rebrot continua sent molt alt, situat en els 1.117,49 punts, tres vegades superior al de la regió sanitària de la Catalunya central, i la taxa de reproducció de l’epidèmia és d’1,41.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *