Més d’una trentena de treballadors del Consell Comarcal assisteixen al ple de l’ens per insistir en la millora salarial de les treballadores familiars

La sessió d’ahir a la tarda va comptar amb la presència entre el públic d’una notable representació del personal de la casa amb el missatge “Cuidem a qui cuida”. Recordem que han iniciat una sèrie d’accions de suport a aquest col·lectiu que fa tasques de suport a domicili per manifestar la seva precarietat laboral, amb sous per sota dels 1.000 euros mensuals.

Arran d’aquesta qüestió, la CUP ha alertat que les nòmines de la totalitat de la plantilla del Consell Comarcal no s’estan fent correctament des del 2008. Ho posa sobre la taula, el portaveu comarcal de la CUP, Oscar Garcia:

Garcia reclama que es posi solució a aquest tema de forma urgent a les persones amb salaris més baixos i, paral·lelament, s’analitzi si les nòmines s’estan fent correctament. En aquest sentit, la presidenta de l’ens, Sara Alarcón, s’ha compromès a contractar una auditoria de recursos humans per esvair dubtes.

Referent a les demandes del personal, Alarcón ha explicat que aquesta setmana s’han reunit els grups comarcals per abordar les polítiques retributives de l’ens. La presidenta del Consell explica que l’objectiu és entrar en conversa amb el nou comitè d’empresa, constituït recentment arran de la dimissió de l’anterior equip, i establir un calendari. Amb tot, Sara Alarcón considera que calen unes polítiques retributives globals. Sentim-la:

Des de Junts s’alineen amb les peticions dels treballadors i es comprometen a treballar per trobar una solució. Isabel Pérez, portaveu de Junts al Consell:

Des de l’Agrupació d’Electors Independents també s’han posat a disposició de les dues parts per trobar una solució. El portaveu, Marià Torra, va manifestar que era bonic de veure el gest solidari del gruix del personal del Consell amb les treballadores familiars per tal que el seu treball sigui reconegut i compensat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *