Malestar entre alguns alcaldes del Solsonès pel fet que no s’hagi inclòs tota la comarca a la Taula del Pirineu

Es tracta d’un organisme de la Diputació de Lleida creat al juny per i ser interlocutor dels 71 municipis que en formen part, que sumen uns 70.000 habitants, per fer pressió a tots nivells per a problemes comuns com les comunicacions o  les telecomunicacions. En formen part els 5 diputats que tenen municipis dins l’àmbit del Pirineu, inclòs el diputat del Partit Judicial de Solsona, Albert Bajona, que és alcalde de Clariana de Cardener. Bajona argumenta que en un principi només entraven a la Taula del Pirineu les cinc comarques de la vegueria de l’Alt Pirineu i la meitat de la Cerdanya que pertany a la demarcació de Lleida. Bajona afirma que, després de negociar, han entrat a formar-ne part Odèn, La Coma i la Pedra, Sant Llorenç de Morunys i Guixers; i Gósol, al Berguedà. Albert Bajona es mostra satisfet:

 Alcaldes de Junts com el de Pinós, Xavier Vilalta, o el de Lladurs, Daniel Rovira; i els batlles independents de Llobera i Riner, Ramon Angrill i Joan Solà, no veuen de bons ulls que se’ls exclogui de la Taula del Pirineu. Entenen que els requisits que es demanen per formar-ne part, com el fet de ser disseminats o els quilòmetres de carreteres municipals, es compleixen sobradament en el cas de Lladurs, Navès, Castellar de la Ribera o Pinós. Daniel Rovira és l’alcalde de Lladurs:

 Per aquest motiu, els alcaldes han demanat una reunió d’urgència amb Presidència i Vicepresidència de la Diputació de Lleida perquè els expliquin el motiu pel qual han quedat fora de la Taula del Pirineu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *