L’oposició al Consell Comarcal acusa el govern de “deixadesa” al Centre Sanitari mentre es fa efectiu el traspàs al CatSalut

Tant la CUP com els Independents del Solsonès van expressar ahir el malestar de la societat sobre el funcionament de l’ens de salut. El portaveu cupaire, Marc Barrera, parla de sensació de provisionalitat i recorda que s’ha de seguir donant el servei. Barrera exemplifica el que qualifica de “decadència total”:

Barrera també es va referir a la manca d’atenció en català per part d’alguns professionals, sumada a la dificultat d’expressar-se en castellà de persones grans; i a la fuga de professionals. El portaveu de la CUP va recordar que 8 anys enrere, quan hi va haver el canvi polític al Consell Comarcal, es va posar sobre la taula la necessitat de modificar coses al Centre Sanitari. Marc Barrera subratlla que, des de llavors, l’únic que s’ha fet palès és un empitjorament del servei.

Des del govern, el president, Benjamí Puig, ha afirmat que si depengués del Consell el traspàs es faria efectiu de forma immediata. Defensa que no s’ha deixat de prestar cap servei, si bé posa de relleu la dificultat per cobrir baixes, sobretot en l’àmbit de la pediatria, un mal endèmic del país. Puig ha recordat que el sistema de salut de Catalunya té un conveni per portar professionals d’Amèrica del Sud davant la manca de metges del país i ha assenyalat que és preferible haver de canviar d’idioma però poder disposar del servei que no a la inversa. En aquest sentit, la consellera comarcal de Salut, Isabel Pujol, ha subratllat que la Generalitat ha posat en marxa un programa per fomentar l’aprenentatge del català entre els professionals sanitaris.

Des dels Independents del Solsonès, Marc Barbens també ha lamentat la deixadesa al Centre Sanitari i ha reiterat el seu desacord amb el traspàs al CatSalut:

Barbens també ha criticat que membres del grup de Compromís Municipal, amb persones que durant tants anys han defensat la gestió des del territori, ara canviïn de parer de forma abrupta sense donar cap explicació. El portaveu dels Independents també ha reclamat al govern del Consell més informació sobre el dia a dia d’aquest traspàs. En aquest sentit, Benjamí Puig l’ha emplaçat a una trobada avui mateix per traslladar-li. El president del Consell Comarcal defensa que les coses s’estan fent amb els tempos corresponents i que no es perdran ni serveis ni capacitat de decisió:

A instàncies dels Independents, Benjamí Puig ha explicat que la compra dels terrenys de Ca l’Alemà està pendent de dos informes: un de l’ACA, ja que per aquella parcel·la hi passa una rasa, i un informe tècnic explicant la idoneïtat dels terrenys per acollir el futur Centre Sanitari. Així mateix, la despesa de 800.000 euros per comprar els terrenys s’ha habilitat per fer-la efectiva aquest any o els següents, si cal. El president del Consell també ha aclarit que la tramitació urbanística encara no s’ha demanat a l’Ajuntament de Solsona. Per la seva banda, Marc Barbens demana que sigui la Generalitat que pagui la compra dels terrenys. Benjamí Puig ha aclarit que l’adquisició del solar no és una condició imprescindible pel traspàs al CatSalut, però sí que la Generalitat va recomanar que seria millor fer els dos processos paral·lelament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *