Lleuger repunt dels contagis al Solsonès, amb 52 nous positius l’última setmana

Són 5 casos més que la setmana anterior, detectats a partir de 260 PCR i 26 tests ràpids, amb la qual cosa les xifres mantenen uns valors de contagi sostinguts.

El nombre de grups escolars confinats passa de 2 a 5: tres de l’Institut Francesc Ribalta i dos de l’Escola Arrels Primària. Actualment, l’índex de rebrot a Solsona supera els 1.000 punts, més del doble que al conjunt de la regió sanitària de la Catalunya Central, mentre que la taxa de reproducció és d’1,40, superant també el 0,96 de la regió.

Tenint en compte les dates en què ens trobem i la lleugera relaxació de les mesures, des de l’Ajuntament de Solsona i el Centre Sanitari es fa una crida a la prudència dels joves perquè evitin les reunions o trobades prèvies al Carnaval en locals o cases particulars. Asseguren ser conscients dels sacrificis que suposa limitar la vida social, però posen de relleu la necessitat de minimitzar el risc de contagi i el posterior confinament de grups escolars. Per la seva banda, l’alcalde, David Rodríguez, subratlla que la situació continua sent greu i apel·la a la responsabilitat del conjunt de la població alertant de les conseqüències fatals que té el virus, especialment al col·lectiu de la gent gran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *