L’escola El Vinyet, el parc de bombers i infraestructures d’aigua acaparen bona part de la inversió de la Generalitat al Solsonès pel 2020

La llei de pressupostos aprovada divendres preveu destinar 7,1 milions d’euros al Solsonès, 3,3 dels quals, pràcticament la meitat, a Solsona. La construcció de l’edifici definitiu de l’escola El Vinyet a la Cabana del Màrtir rebrà una injecció de 2,7 milions d’euros enguany i 2,4 més el 2021. Pel que fa a la reforma i ampliació del parc de bombers de Solsona, la previsió és que arrenqui enguany amb 393.000 euros mentre que el gruix important serà el 2021, amb 1,2 milions d’euros.

Les infraestructures d’aigua, ja sigui potable, aigües residuals i pantans, sumen 2,2 milions d’euros. En destaquen el sistema de sanejament del sector sud-oest del Port del Comte, amb 764.000, els dipòsits d’aigua de La Molsosa i Pinós, que sumen 917.000 euros, l’estació de tractament d’aigua potable Cardener, amb prop de mig milió, i la depuradora de Santa Susanna de Riner. Pel que fa als pantans, a Sant Ponç es rehabilitarà el vas esmorteïdor de la presa i el drenatge i es protegiran els talussos del camí perimetral. El cost de l’operació ascendeix a 59.000 euros. També es destinaran 5.000 euros a l’estabilització del talús a la Llosa. Encara a la Vall de Lord, la Generalitat invertirà 98.000 euros a la tercera fase del monestir de Sant Llorenç. En prevenció d’incendis es destinaran uns 60.000 euros i 1 milió 100.000 euros en manteniment de carreteres. En equipaments educatius, a banda del Vinyet, s’estan fent reformes a l’escola de Llobera i es faran millores a l’Institut Francesc Ribalta, tot i que no se’n pot concretar l’import en tant que tots dos projectes s’han licitat conjuntament amb els d’altres centres de la Catalunya Central.

Pel que fa a la dotació de personal del sector públic de la Generalitat a la comarca, la ràtio és de 30 persones per cada 1.000 habitants. D’aquests 403 professionals, 167 són mestres i professors; 126 depenen del Departament d’Agricultura, entre els quals hi ha el personal tant de l’Oficina Comarcal del DARP com del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya; i 76 corresponen al Departament d’Interior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *