L’escola d’Ardèvol incorporarà llar d’infants a partir del setembre

És el primer centre de la ZER El Solsonès que tindrà el primer cicle d’educació infantil, amb nens i nenes d’un a dos anys.

El Departament d’Educació va posar en marxa aquesta iniciativa per fomentar un accés igualitari a l’educació de qualitat a les escoles rurals. La Generalitat hi posa el personal docent i l’Ajuntament hi ha d’aportar 5.000 euros anuals i adequar els espais necessaris. En tant que Educació exigeix que el local ha d’estar al costat de l’escola, el primer curs l’escoleta funcionarà en un mòdul prefabricat mentre es realitzen les obres d’adequació. Ho explica l’alcalde de Pinós, Xavier Vilalta:

Per la seva banda, la directora de l’escola d’Ardèvol, Cat Benavides, destaca el funcionament pedagògic de l’escoleta:

Tant des de l’escola com des de l’Ajuntament destaquen que la llar d’infants contribuirà a garantir el futur del centre. Escoltem l’alcalde i la directora de l’escola:

El projecte educatiu de l’escola d’Ardèvol té com a eixos centrals l’atenció individualitzada, les agrupacions multinivell i un treball manipulatiu adaptat a la maduració i a l’aprenentatge de cada infant. També incideix en obrir l’escola al poble, fomentant la participació de veïns i entitats i arribant als diferents nuclis de població del municipi de Pinós.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *