L’Escola Agrària del Solsonès fomenta l’intercanvi d’estudiants a l’estranger

Aquest mes, dues estudiants finlandeses han acabat les seves pràctiques a l’explotació d’oví extensiu Cal Puigpelat de La Molsosa. Paral·lelament, han pres part en algunes visites tècniques i en diverses activitats d’esbarjo del centre. Aquest intercanvi és possible gràcies al programa de mobilitat formativa i cooperació europea i internacional del qual l’Escola Agrària forma part.

Al mateix temps, aquest programa permet que una mitjana de tres estudiants del centre puguin realitzar cada any les seves pràctiques obligatòries a països europeus. La majoria les fan a Finlàndia, un país tradicionalment orientat al bosc, i on també es treballa la gestió dels cultius. Joan Solé, tècnic superior en Paisatgisme i Medi Rural, estudiant de la promoció 2018-2019, va estar durant 5 setmanes amb un company a Finlàndia. El dia a dia consistia a tenir cura del bestiar i la finca agrícola sota la supervisió d’un tutor. Solé recomana l’experiència i en destaca la quantitat i la sofisticació de la maquinària. Un altre cas és el de Robin Lucas, exalumne de Gestió Forestal, que va estar a Itàlia en dues ocasions per fer pràctiques al bosc amb motoserra. A la Toscana va fer funcions d’esbrancament i tallatge de castanyers dedicats a la construcció i, poc després d’acabar les pràctiques, va incorporar-se a l’empresa com a treballador.

L’objectiu d’aquestes pràctiques a l’estranger és apropar l’alumnat de l’Escola Agrària a ocupacions d’alta qualificació amb el coneixement i les competències necessàries. Aquests projectes de cooperació es vehiculen a través dels departaments d’Educació i Acció Climàtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *