L’Escola Agrària del Solsonès aconsegueix la medalla de plata als Spainskills de jardineria

L’equip guanyador de l’edició 2020 dels Catskills, format pel solsoní Albert Casas Pelegrina i Albert Prat Sirvent, de Bellver de Cerdanya, ha assolit el segon lloc en la modalitat de Jardineria Paisatgística en una competició a la qual hi prenien part 12 equips de diverses comunitats autònomes. La delegació catalana, formada per una quarantena d’alumnes, ha sumat el palmarès més alt del torneig, celebrat a Madrid la setmana passada, amb 6 medalles d’or i 7 de plata.

En aquest skill, es valora que els alumnes participants dominin la instal·lació i el manteniment de jardins i el disseny i la gestió de projectes. També es té en compte que sàpiguen utilitzar diferents plantes i material, que facin instal·lacions elèctriques i de reg simples i que hi col·loquin elements prefabricats.

Durant els quatre dies de la competició, els alumnes havien de posar en pràctica els coneixements adquirits durant els dos anys de formació. Els tutors no podien veure els plànols i no hi podien intervenir en cap moment.

Des de l’Escola Agrària del Solsonès ho conceben com una gran experiència tant pels alumnes, que han adquirit competències en l’àmbit tècnic, el treball en equip, la cooperació i la superació personal; com pels professors, que han intercanviat punts de vista amb els tutors de les altres comunitats autònomes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *