Les visites a les residències ja no hauran de sotmetre’s a un test d’antígens ràpid

El Departament de Drets Socials i el Departament de Salut han prorrogat el Pla d’intensificació de mesures de control en l’entorn residencial relaxant algunes normes davant la millora de la incidència de nous casos en la comunitat.

A partir d’ara, les persones que vagin a visitar o a recollir un familiar a la residència ja no hauran de realitzar un TAR. Pel que fa a les visites, el nombre màxim de persones autoritzades passa de 2 a 3, respectant els aforaments màxims dels espais i l’obligació de dur mascareta quirúrgica en tot moment.

Es mantenen els passejos i les sortides, tant les curtes de menys de 3 dies, com les més llargues i les sortides de vacances en família. En tots els casos, es recomana que es realitzin amb una mateixa bombolla de convivència. El canvi és que si la sortida és inferior a les 3 setmanes, no caldrà realitzar cap prova, independentment del seu estat vacunal. El que sí que es farà és una vigilància exhaustiva de símptomes durant 14 dies. En el retorn de sortides de llarga durada, els usuaris no vacunats hauran de fer-se una PCR i una quarantena de 14 dies en zona groga. Els que estiguin vacunats o hagin passat la infecció els últims 3 mesos, només hauran de fer vigilància de símptomes durant dues setmanes.

Drets Socials i Salut destaquen que gràcies a aquest pla, que es va aplicar per l’extensió de la variant delta, s’han pogut tallar moltes cadenes de transmissió a les residències. Les mesures aplicades ara s’allargaran fins a l’aprovació del nou Pla sectorial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *