Les piscines municipals de Solsona seran gratuïtes també per a infants de fins a 6 anys i dones embarassades durant l’onada de calor

Davant l’activació del Pla de Protecció Civil de Catalunya en fase d’alerta, l’Ajuntament ha decidit reactivar les mesures adoptades durant l’onada de calor de final de juny i ampliar-les. Així, a partir d’avui i almenys fins dijous, podran accedir gratuïtament a les piscines municipals les dones embarassades, els infants fins a 6 anys i les persones a partir de 70. La resta de la ciutadania hi pot entrar a meitat de preu: 2 euros la tarifa general, 1,25 els jubilats o pensionistes de menys de 70 anys i 1,75 els menors de 7 a 15 anys. L’alcalde, David Rodríguez, recorda que els 1.586 euros ingressats per la venda d’entrades de les piscines de l’última onada de calor s’han destinat al Fons d’Emergència Social i defensa que la mesura va ser limitadora per controlar l’aforament i no amb afany recaptatori. El batlle fa un balanç molt positiu de les mesures adoptades:

Entre el 28 i el 30 de juny van acudir a les piscines el triple de persones del que és habitual en cap de setmana, un total de 915 banyistes, majoritàriament joves.

Recordem que el grup municipal d’Alternativa per Solsona-CUP es va manifestar a favor de la gratuïtat de l’entrada per a tothom davant la situació excepcional de calor, tal com van fer altres municipis. L’executiu municipal no es mostra partidari d’aquesta opció en tant que haurien faltat socorristes de reposició i això hauria comportat problemes de seguretat per als banyistes.

En aquest sentit, el consistori recorda que la piscina no és l’única opció per combatre la calor i l’exposició al sol. Recomana fer cas dels consells de protecció civil i suggereix que hi ha altres equipaments climatitzats on passar-hi estones com la biblioteca o el Casal Cívic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *