Les obres de restauració de part de la muralla de Solsona deixen al descobert restes medievals, una escala i un possible carrer

Es tracta de l’indret situat a la carretera de Bassella, just al costat de l’Oficina de Turisme. Segons els estrats que es visualitzen a la terra, s’ha tret a la llum la capa que data d’entre el 1400 i el 1500 que, com tot l’entorn, correspon al gòtic. S’hi han descobert unes escales, un possible carrer, i un parament que podrien ser les antigues restes dels vestigis medievals de la vila que hi havia annexa al monestir, que era la canònica agustiniana. Segons ha explicat la presidenta del Consell Comarcal, que impulsa aquest projecte, actualment s’està realitzant una prospecció a la zona annexa a la muralla, que disposa de la màxima protecció en ser Bé Patrimonial d’Interès Nacional, per veure què hi ha en aquest entorn i marcar els passos a seguir en properes actuacions. Sara Alarcón:

 La restauració de la muralla té un cost de 47.000 euros finançats amb recursos propis del Consell Comarcal i ajuts del Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Lleida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *