Les federacions comarcals d’Esquerra del Solsonès i la Segarra consideren necessària la celebració d’una consulta popular per validar el pas de Torà i Biosca al Solsonès

La setmana vinent al Parlament de Catalunya es debatrà la proposició de llei presentada pel PSC de canvi d’adscripció de comarca i de vegueria dels dos municipis segarrencs. En aquest sentit, Esquerra ja ha avançat que presentarà una esmena per tal que es convoqui una consulta amb plenes garanties democràtiques per validar l’aval de la ciutadania a aquest procés. Xavier Castellana és el president d’Esquerra Solsonès:

Els republicans del Solsonès i la Segarra manifesten el seu respecte total a l’autonomia municipal i defensen que els límits administratius dels municipis i de les comarques han d’estar al servei de les persones. Precisament aquesta és una de les qüestions que preocupa Esquerra, ja que el canvi d’adscripció suposarà una alteració en l’organització dels respectius consells comarcals i, per tant, un impacte sobre els serveis que no s’ha valorat.

Si la proposició de llei de canvi d’adscripció de comarca i de vegueria de Torà i Biosca prospera la setmana que ve al Parlament, el pas al Solsonès és immediat. Això implica que la comarca passarà a tenir 17 municipis i que, per exemple, els vots de Torà i Biosca a les eleccions del maig ja computin per a la composició del Consell Comarcal del Solsonès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *