L’entrada en joc de Vox a Solsona, quatre llistes úniques al conjunt de la comarca i l’arribada de Torà i Biosca al Solsonès marquen les eleccions municipals del 28 de maig

Avui s’han publicat les candidatures als comicis al Butlletí Oficial de la Província.

A Solsona seran 7 les llistes entre les quals podran triar els electors. A les ja conegudes s’hi afegeix la de Vox, que torna a encapçalar Jordi Peña. Judit Gisbert aspira a revalidar l’alcaldia d’Esquerra amb una candidatura parcialment renovada i, per primer cop, amb ella com a número 1. També s’estrena com a cap de llista Mohamed El Mamoun, del PSC, regidor des de mig mandat. L’espai postconvergent està dividit entre Marc Barbens, que es presenta de nou però com a independent, i Elis Colell sota les sigles de Junts. A la CUP repeteix Pilar Viladrich al capdavant però amb un equip renovat. Finalment, reapareix en escena el PP, de nou amb Ramon Ribalta, que ja va ser candidat el 2011.

Amb la proclamació de les candidatures, hi ha 4 alcaldes directes al Solsonès en tant que són llista única: continuaran Josep Maria Casafont a Navès i Xavier Vilalta a Pinós sota les files de Junts-Impulsem amb la marca Compromís Municipal. També seguirà Francesc Riu de Piteus a Sant Llorenç, amb la marca blanca d’Esquerra Acord Municipal. Entre les cares noves hi haurà Gerard Bajona a La Coma com a Independent. Matemàticament, hi ha sis alcaldes més determinats: a les files de l’espai postconvergent, seguiran Claustre Sunyer a Castellar de la Ribera, Jordi Selga a Guixers, Daniel Rovira a Lladurs i el més veterà, Marià Torra a La Molsosa. A Esquerra-Acord Municipal, Benjamí Puig seguirà al capdavant de l’Ajuntament de Pinell mentre que a Llobera la regidora Dolors Caelles passarà a encapçalar el consistori. On també segur que hi haurà canvi és a Clariana, amb Jaume Fons a Esquerra i Íngrid Melero a Compromís. A la resta de municipis, tot queda obert. Odèn, Olius i Torà tenen tres llistes cadascun.

Si mirem el conjunt del Solsonès en perspectiva, caldrà tenir en compte l’entrada de Torà i Biosca. Torà esdevindrà el segon municipi més gran de la comarca, passant per davant d’Olius i Sant Llorenç. Tot plegat condicionarà el còmput pel Consell Comarcal, que també canviarà de cara a la presidència, ja que Sara Alarcón es retira, malgrat que figura com a suplent a la candidatura de Josep Caelles a Olius.

Partit a partit, l’agrupació de Junts i Impulsem amb el paraigües de Compromís Municipal presenta 13 llistes en els ja 17 municipis de la comarca. Solsona FM ha intentat contactar sense èxit amb els representants de la formació.

Just per darrera queda Esquerra, amb 12 llistes. En fa una valoració el president comarcal del partit, Xavier Castellana:

El PSC suma fins a 9 llistes. Al marge de Solsona, és present en tots els altres municipis amb llistes obertes incloent-hi Biosca. Els independents del Solsonès s’agrupen sota la marca Ara Pacte Local. Són Marc Barbens a Solsona, Antoni Márquez a Olius, Gerard Bajona a La Coma, Xavier Vilaseca a Odèn i Mercè Valls a Torà.

La CUP ha fet llista a Solsona i a Llobera, amb un històric, Marc Barrera. També suma dues candidatures el PP, amb Solsona i Biosca, i Vox tan sols amb una a la capital.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *