L’atur al Solsonès s’estanca durant el setembre

La davallada al conjunt de la comarca és de nomes 3 persones i se situa en 476. Curiosament, on més s’ha notat no ha estat a la capital, sinó a Sant Llorenç de Morunys, amb 5 persones menys a les llistes d’atur. A Solsona, han sigut dues les persones que han trobat feina, amb la qual cosa hi ha 395 persones inscrites a les llistes de desocupats. On també han millorat les dades ha sigut a Olius i Pinell del Solsonès. A la resta de pobles de la comarca, la taxa no s’ha mogut o només ha augmentat en una o dues persones.

I al conjunt de Catalunya, l’atur ha baixat un 1% després de dos mesos a l’alça. Això són 3.340 desocupats menys durant el mes de setembre. Ara mateix hi ha més de 335.000 persones a les llistes dels serveis d’ocupació.

De fet, un descens en ple mes de setembre és molt poc freqüent. Des del departament de Treball destaquen el trencament de la tendència a l’alça dels mesos de juliol i agost. Una millora que atribueixen a l’inici del curs escolar. En parlava el secretari de Treball, Enric Vinaixa:

En aquest sentit, Vinaixa assegura que la davallada s’ha produït més en dones per dos motius, el primer: la feminització del sector educatiu:

Per sectors, el serveis ha acaparat la majoria del descens de l’atur, seguit de la indústria i de la construcció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *