L’atur al Solsonès repunta lleugerament durant el primer mes de l’any

El gener s’ha tancat amb 23 persones més a les llistes de desocupats i en sumen un total de 475, 389 dels quals a Solsona. A part de l’increment de 14 persones a Solsona, Sant Llorenç de Morunys amb 4; i Navès amb 3, són els municipis de la comarca on més ha augmentat l’atur. Les dades també han empitjorat a Castellar de la Ribera, Clariana, Guixers, Olius i Pinell; en aquest cas, amb una sola persona aturada més a cadascun dels pobles.

A l’altra cara de la moneda, però, hi ha La Molsosa, Odèn, Pinós i Riner, on una persona s’ha incorporat al mercat de treball. Amb aquestes dades el conjunt de la comarca s’apropa al mig miler d’aturats amb un total de 475 persones sense feina.

I el conjunt de Catalunya enceta el 2023 amb un repunt de més de 5.000 aturats. Un cop acabada la campanya de Nadal, les dades empitjoren a pràcticament tot el país.

Una tendència que acostuma a repetir-se cada mes de gener. Precisament, aquest és l’argument que fa servir la Generalitat a l’hora de valorar les dades d’atur d’aquest gener. En parlava el secretari de Treball, Enric Vinaixa:

De totes maneres, Vinaixa assegura que les dades d’aquest gener són les més bones dels darrers anys. Amb aquestes xifres, Catalunya supera els 350.000 desocupats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *