L’atur al Solsonès es redueix en un 3,5% durant el febrer després del repunt del mes passat

En nombres absoluts, ha baixat en 17 persones. A Solsona és on més s’ha notat aquesta davallada, amb 16 persones que han trobat feina durant el mes de febrer. Sant Llorenç de Morunys, amb dues persones; i la Coma i la Pedra i Olius, amb una; són els pobles on la taxa també ha baixat.

Per contra només hi ha 3 pobles on l’atur ha augmentat. Són Llobera, amb dos nous desocupats; i Guixers i Riner, amb un. Als 7 municipis restants no hi ha hagut cap variació.

Amb aquestes dades, les xifres d’ocupació a la comarca es tornen a allunyar de la barrera del mig miler i se situen en 466 persones desocupades; 379 de les quals a la capital. Si ho comparem amb les dades d’ara fa un any, l’atur al Solsonès s’ha reduït en 140 persones.

Pel que fa al conjunt de Catalunya, les dades milloren, amb 142 persones que han trobat feina el febrer. Això suposa un descens de l’atur de només un 0,4%. La variació interanual també millora. 

Concretament, en un 27,4% respecte l’any passat. Pel que fa a la variació d’un mes per l’altre, aquesta xifra de 142 noves persones ocupades és poc significativa, ja que encara no aconsegueix recuperar la bona tendència que es va trencar el passat gener, quan el nombre de persones que van perdre la feina superava les 2.500. 

El secretari de Treball, Enric Vinaixa, celebra aquesta millora i considera que el mercat de treball es comença a normalitzar després de la pandèmia:

Ara mateix hi ha més de 370.000 persones catalanes desocupades. De fet, la xifra d’atur registrat és la més baixa en el mes de febrer des del 2008. Tot i això Vinaixa adverteix que no està tot fet: 

D’entre les 4 demarcacions catalanes, Tarragona ha estat la única que ha registrat una millora, mentre que a Lleida, a Girona i a Barcelona les dades d’atur han augmentat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *