L’atur al Solsonès creix en un 3,3% durant el maig

Això es tradueix en 19 persones més sense feina, segons dades de l’Observatori del Treball. Com sempre, l’increment més significatiu s’ha produït a Solsona, amb un augment de 15 persones. Per darrere, se situen Sant Llorenç de Morunys i Olius, amb 3 nous desocupats a cada poble. L’altra cara de la moneda és Clariana de Cardener que, si a l’abril va veure com 8 persones perdien la feina, durant el mes de maig, l’atur ha patit la davallada més destacada de la comarca amb 7 persones menys. La desocupació també ha baixat a Odèn mentre que a la resta de municipis s’ha mantingut estable o s’ha incrementat lleugerament. Al conjunt del Solsonès, la xifra de desocupació s’apropa a les 600 persones amb un total de 585, de les quals un 80 per cent es corresponen a la capital, Solsona, amb 470 aturats.

A la Catalunya Central la desocupació ha pujat en totes les comarques: al Berguedà un 4,8%, a Osona un 4,75; a l’Anoia un 3,28 i al Bages, un 2,7%.

Al conjunt de Catalunya l’atur ha augmentat en més de 15.000 persones respecte l’abril, que suposa un creixement del 3%. La xifra total supera els 483.000 desocupats. En termes absoluts, es tracta de la xifra més alta registrada al conjunt de l’estat espanyol, seguida de la Comunitat de Madrid. Tot i això, l’increment d’aquest mes de maig és 10 vegades menor que el registrat a l’abril, i 11 vegades més baix si ho comparem amb les dades de març.

Amb tot, aquestes xifres no inclouen els afectats per Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, que a Catalunya són més de 740.000 treballadors. Al Solsonès hi ha 928 persones afectades per 221 expedients, segons les últimes dades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *