L’atur al Solsonès baixa dels 600 desocupats per primera vegada des del mes de novembre

Si ens fixem poble per poble, on més han millorat les dades és a Solsona amb 18 persones que han trobat feina durant el mes de juny, seguida de Sant Llorenç de Morunys, amb 3; i Guixers i la Molsosa amb 1 respectivament.

Per contra, Olius amb 3 persones desocupades; Riner, amb dues; i Pinós, Navès i la Coma i la Pedra, amb una cadascun, són els pobles on l’atur ha augmentat.

Amb aquestes dades, l’atur a la comarca se situa en 594 persones: un 81% dels quals a la capital, Solsona.

I al conjunt de Catalunya, l’atur encadena el quart mes consecutiu a la baixa i el número de desocupats és ara de 445.862.

En concret s’ha reduït en 35.955 persones. El Secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball, Enric Vinaixa, valora les dades amb un cert optimisme:

D’altra banda, Vinaixa demana responsabilitat a la ciutadania davant el nou pic de contagis que pot afectar a la recuperació del món del treball. Tot i això, confia que la campanya de vacunació actuï com a dic de contenció:

Amb tot, els factors més negatius de les dades d’atur d’aquest mes de juny són les xifres encara altes d’atur juvenil, de dones i de majors de 45 anys; i l’atur de llarga durada que segueix afectant a més del 60% dels desocupats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *