L’Arxiu Comarcal i el Centre d’Estudis Lacetans presenten un nou llibre de Pep Divins

Porta per títol “La cultura del Blat. Records d’infantesa de Llobera” i l’acte tindrà lloc el proper dimecres 20 a les 8 del vespre a la sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal. Intervindrà en la presentació l’escriptor solsoní Raül Garrigasait. El llibre forma part de la col·lecció “Estudis i textos del Solsonès”, que editen l’arxiu i el CEL.

L’origen d’aquesta obra rau en la revista Oppidum del 2015, quan Pep Divins i Mon Davins van publicar el treball “Rescatant les paraules d’una analfabeta: el valor d’un llegat dins la tradició oral”. A partir d’aquest article, s’ha generat un procés que ha acabat esdevenint un exercici de memòria d’una cultura a través de les paraules. El llibre és un homenatge a uns temps on el parlar era un factor de primer ordre en la cultura i en la transmissió dels coneixements. També és un esforç per recollir tots aquells mots que van molt més enllà d’unes simples paraules. Tot plegat, s’emmarca al Solsonès sud durant bona part del segle XX.

Recordem que la presentació de “La cultura del Blat. Records d’infantesa de Llobera”, de Pep Divins, es farà el dimecres 20 a les 8 del vespre al Consell Comarcal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *