L’ARCA, amb seu a Solsona, és una de les entitats fundadores de la nova associació Red de Espacios Test Agrarios

Es tracta d’una entitat formada per organitzacions d’Extremadura, Euskadi, Navarra i Catalunya que vol actuar com a palanca de canvi per enfortir el relleu generacional agrari. L’ARCA, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, és l’impulsora a nivell català que vol facilitar suport tècnic i acompanyament als espais test d’arreu del territori.

La falta de relleu generacional al món agrari és un repte a nivell europeu. 6 de cada 10 agricultors professionals es jubilarà la propera dècada, amb la qual cosa faltaran uns 200.000 treballadors en aquest àmbit. L’entitat neix arran de la necessitat de buscar eines i actuacions que facilitin la incorporació de joves al món agrari i també des del convenciment que sense persones treballant la terra no hi ha cap sistema alimentari que se sostingui.

El pla d’acció de RETA, Red de Espacios Test Agrarios, passa per desenvolupar un programa d’assistència tècnica i de suport als espais test i esdevenir un espai de coordinació i trobada entre tots els agents implicats. Així mateix, vol ser un interlocutor amb les institucions que tingui incidència en les polítiques de relleu agrari i generar coneixement al voltant dels espais test i de les incorporacions agràries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *