L’Arada recupera el cicle de conferències Enfila’t, centrat enguany en gènere i sexualitat al món rural

S’han organitzat quatre sessions per parlar sobre les violències que circulen actualment entorn del gènere i la dissidència sexual i com fer-hi front des de l’empoderament col·lectiu en entorns rurals. S’emmarca en el projecte Actua i hi col·laboren La Cugula, l’Associació de Dones del Solsonès i el Grup de Gèneres de La Fura.

S’estrenarà aquest diumenge a les 11 del matí a la biblioteca amb una taula rodona per parlar sobre dissidència de gènere i sexual en entorns rurals. Els col·lectius feministes i LGTBI La Cugula, Alliberem-nos, de la Garrotxa, i la Fetillera, del Lluçanès compartiran experiències i estratègies.

Doble proposta pel diumenge 21. A les 11, el grup de suport i autonomia lesbo feminista “La SAL Feminista” farà una xerrada sobre l’auge de l’extrema dreta i les violències que se’n deriven en el context actual, des d’una anàlisi política. Després, Rut Vilella, de Matís, impartirà un taller sobre com fer front a aquestes violències. Els dos actes es faran a la seu de Matís.

El divendres 26 a les 7 de la tarda el protagonisme el tindrà el programa La Falguera d’aquesta casa. A l’auditori de la sala polivalent, la professora de la UAB i experta en geografies del gènere Mireia Baylina parlarà d’ecofeminisme. Podrem sentir la seva intervenció en el programa de desembre de La Falguera.

Finalment, el dissabte 27 a les 11 del matí, el local social de Llobera acollirà un taller d’autodefensa feminista per a dones. És un acte coorganitzat amb l’Associació de Dones del Solsonès i anirà a càrrec de Pauline Bachaann. En aquest cas, cal inscripció prèvia a l’adreça actua@larada.coop. Pel que fa a la resta de propostes, es recomana confirmar assistència en aquest mateix compte de correu electrònic o bé per telèfon al 672 49 12 23.

L’Enfila’t de l’Arada té com a objectiu crear teixit social crític i conscient dels discursos al voltant del gènere i les sexualitats al món rural, emmarcant-los en el moment polític actual i obrint espais de debat i de reflexió conjunta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *