L’any passat 238 persones es van beneficiar del servei de teleassistència al Solsonès

El Consell Comarcal destaca la utilitat que pot tenir aquest aparell per la gent de la comarca que viu en entorns rurals. En aquest cas, hi ha la modalitat de teleassistència mòbil. A diferència del bàsic, que té cobertura dins l’habitatge, el mòbil disposa d’un localitzador GPS i de la delimitació d’una zona de seguretat i del seguiment de l’usuari. Està pensat especialment per a les persones que viuen soles en zones rurals i també per a les que tenen problemes de demència. El cost és de 10 euros mensuals. Amb aquest sistema de teleassistència mòbil, se senten més acompanyats i garanteix que se’ls pugui atendre més ràpidament en cas de necessitat.

Una altra opció, molt desconeguda, és el servei de terminals perifèrics de seguretat. El més habitual són detectors de fum, gas i de moviment per a persones que viuen soles, que depenen d’un terminal fix de teleassistència. En cas de detectar una fuita de gas a la cuina fruit d’un oblit de no apagar el fogó, s’activa una alarma.

Per a més informació sobre el servei de teleassistència us podeu adreçar als Serveis Socials Bàsics del Solsonès trucant al 973 48 32 34.

Mossos alerta d’estafes a usuaris de teleassistència

D’altra banda, els Mossos d’Esquadra alerten d’intents d’estafa a persones grans i dependents que utilitzen serveis de teleassistència. Les víctimes reben una trucada dient que la seva prestació ha canviat i que, si no la volen perdre, han d’abonar una quantitat de diners. En altres ocasions l’excusa de contacte és la revisió del botó d’alerta o la venda d’algun producte. El to utilitzat durant les trucades és agressiu, en veu alta i contundent i sense deixar parlar l’usuari en cap moment. Els Mossos recomanen no fer cap pagament ni facilitar dades personals ni bancàries per telèfon. Així mateix, cal contactar amb el servei de teleassistència que es té contractat per verificar la informació rebuda a través de la trucada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *