L’alcalde de Guixers lamenta que l’ACA no posposi les maniobres de desembassament a La Llosa davant la situació de sequera actual

El CECAT, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya de Protecció Civil, informa que l’ACA està duent a terme avui maniobres de desembassament al pantà de la Llosa del Cavall i ahir al de Sant Ponç. Des de l’Agència Catalana de l’Aigua assenyalen que aquest tipus de maniobres són un requeriment normatiu, ja que per condicions de seguretat de les preses cal garantir l’operativitat dels desguassos. L’alcalde de Guixers, Jordi Selga, entén que són unes maniobres habituals per comprovar que els mecanismes funcionen, però subratlla que davant la manca de recursos hídrics que patim caldria valorar posposar-ho per quan la situació millori:

L’Agència Catalana de l’Aigua, per la seva banda, assegura que s’intenta minimitzar la sortida d’aigua en la mesura del possible. Posa de relleu que si bé els cabals poden generar un pic durant uns minuts, just al peu de la presa, el cabal que alliberen és molt petit. A més, l’ACA assegura que l’aigua alliberada s’integra al cabal i que s’aprofita.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *