L’Ajuntament de St. Llorenç fa controls dels habitatges del poble durant la Setmana Santa per evitar que s’omplin les 2es residències

A la vila hi ha un total de 1.200 habitatges dels quals 430 són de primera residència, 90 estan buits, 17 són d’ús turístic i 663 són de segona residència. D’aquests últims, 127 són xalets o cases aïllades i 536 pisos o cases unifamiliars. Actualment, estan ocupats, la majoria durant tot el confinament, 21 xalets i 49 pisos. En total, l’ocupació de les segones residències és de més d’un 10%. El consistori reconeix que les dades són aproximades, ja que el control es fa des de l’exterior, mirant si les cases estan obertes o tancades, i fent fotografies, però ajuda a tenir un índex de referència per avaluar si s’està complint el confinament. En aquesta tasca tenen el suport i la complicitat els veïns. Temen que l’arribada d’ocupants de segones residències es dispari i, tenint en compte que hi ha una residència amb 50 usuaris i una població molt envellida, amb bastantes persones grans que viuen soles, l’epidèmia s’estengui. L’alcalde de Sant Llorenç, Francesc Riu, creu que és el moment de prendre mesures dràstiques:

L’Ajuntament ha demanat tant als Mossos d’Esquadra com a la delegació del Govern que s’intensifiquin els controls i aquests s’han compromès a seguir vigilant els accessos. Amb tot, alguns veïns han detectat l’arribada de més gent els últims dies. L’alcalde de Sant Llorenç agraeix el comportament exemplar de la majoria d’habitants del poble així com també de familiars que viuen a Manresa o a Barcelona i que tenen els pares grans a la vila i no pugen a veure’ls per responsabilitat i per protegir-los i els agraeix aquest esforç.

             

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *