L’Ajuntament de St. Llorenç considera que la resolució dels ajuts del PUOSC suposa un “menyspreu absolut cap al municipi”

El Departament de Presidència ha fet pública la resolució definitiva del PUOSC 2020-2024, una de les principals fonts de finançament dels consistoris per poder executar d’obres. L’alcalde de Sant Llorenç, Francesc Riu, ha explicat a Solsona FM que des d’una xerrada informativa prèvia a la convocatòria, el Departament de Presidència va dir que s’encarava cap a reformes energètiques i d’equipaments i millores de connectivitat més que no pas a actuacions de millora de carrers com fins ara. El consistori piteu va optar per presentar la reforma del pavelló, que té 40 anys, aclarint que és un equipament que fa de gimnàs de l’Institut Escola Vall de Lord i que dona servei als tres municipis de la zona. Amb tot, a la resolució inicial del PUOSC aquesta petició va ser denegada, segons l’alcalde, de forma injustificada:

Francesc Riu lamenta que la dotació del PUOSC per a Sant Llorenç sigui només de prop de 160.000 euros mentre que a la majoria de municipis oscil·la entre els 250 i 350.000 euros. Consideren que denegant aquest ajut, queda demostrat un maltractament important per Sant Llorenç. El consistori argumenta que els diners públics s’han de repartir equitativament i posen com a model el nou sistema emprat per la Diputació de Lleida. Riu ja ha traslladat la queixa a la delegada del Govern a la Catalunya Central i, en funció de la resposta que rebin, els propers dies estudiaran quines actuacions més portaran a terme.

Més de 5 milions d’euros pel Solsonès

El Departament de Presidència injectarà al Solsonès més de 5 milions d’euros a través del PUOSC, Per als projectes del 2020, en breu, els ajuntaments podran disposar del 60% del cost mentre que la resta s’abonarà un cop acabada l’obra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *