L’Ajuntament de Solsona vota al ple d’aquest vespre tres línies d’ajut i dues exempcions pels sectors econòmics i culturals

D’una banda, la regidoria de Desenvolupament Local proposa la convocatòria dels ajuts per a la promoció de l’ocupació i de l’activitat econòmica amb una assignació pressupostària de 40.000 euros. D’aquests, 12.000 es destinaran a la línia de nous negocis; 10.000, a la modernització d’activitats existents; 8.000 a la creació de llocs de treball; i 10.000 a projectes d’autoocupació.

El segon ajut, que es desplegarà per primera vegada, serà en forma de campanya per incentivar el consum al comerç local no essencial amb la subvenció de vals de compra. L’Ajuntament té previst destinar-hi 50.000 euros.

Per a les activitats que queden excloses d’aquesta campanya, com hotels, hostals, escoles de música i dansa i gimnasos, s’ha previst una línia similar a l’aprovada el maig passat amb motiu de la crisi de la Covid-19. Se subvencionarà el 90% de la despesa habitual que s’ha hagut de continuar assumint malgrat el tancament o important afectació de l’activitat i les restriccions, fins a un màxim de 750 euros per establiment.

D’altra banda, s’eximirà a bars i restaurants durant tot l’any del pagament de la taxa d’ocupació de la via pública amb taules i cadires. També hi haurà exempció per als marxants que demanin excedència temporal del mercat, entenent que les restriccions de la pandèmia han provocat una davallada notable de clients.

A la sessió plenària d’aquest vespre es votaran sis mocions: una de suport al món de la dansa i la música davant del tercer tancament i de creació d’ajuts per al sector, una altra a favor de l’Amnistia i una de suport a Pablo Hasél. Tal com es va fer al ple del Consell Comarcal, la CUP porta tres mocions: una de condemna a les declaracions sobre l’avortament del bisbe de Solsona, una per garantir el dret a trànsit a la Catalunya Central i una altra per garantir el dret a l’avortament en aquest mateix àmbit.

Al marge d’aquestes qüestions, l’extens ordre del dia, amb més de 20 punts, inclou temes com el codi de conducta dels alts càrrecs de l’Ajuntament o el tancament i la liquidació del pressupost 2020.

El ple ordinari de l’Ajuntament de Solsona d’aquest vespre tindrà lloc a les 9, serà telemàtic i es podrà seguir en directe pel canal de Youtube del consistori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *