L’Ajuntament de Solsona treu a concurs el servei d’àpats a domicili

S’adreça a persones amb limitacions d’autonomia personal, prèvia valoració dels Serveis Socials. L’any passat en van fer ús 64 persones, 39 dones i 25 homes, amb un total de prop de 10.000 àpats.

El servei funciona des del 2007 per oferir més serveis a les persones grans amb dificultats per sortir a comprar i per preparar-se el menjar i per garantir-los almenys un àpat diari calent a un preu ajustat. Tot i que el volum d’usuaris varia, actualment n’hi ha una trentena. Alguns en fan ús cada dia i altres només puntualment. N’hi ha que s’inclouen al programa xec servei del Consell Comarcal i altres, sobretot convivents d’aquests usuaris, també se’n beneficien però a un preu més ajustat al cost real. També se’n poden beneficiar persones grans convalescents de forma temporal.

La regidora de Drets Socials, Maria Moumen, valora aquest servei per la funció social que compleix. Destaca que és un recurs que afavoreix la voluntat de les persones grans de continuar vivint a casa amb qualitat de vida i també un suport per a famílies amb sobrecàrrega familiar.

El contracte del servei d’àpats a domicili és per a un any, prorrogable per a tres més, amb un pressupost màxim de 75.000 euros per un any. Les empreses licitadores poden presentar les serves ofertes al perfil del contractant de l’Ajuntament de Solsona fins al 22 de març a les tres de la tarda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *