L’Ajuntament de Solsona obre un sondeig d’opinió perquè la ciutadania decideixi com s’ha de reformar la plaça del Camp

L’arranjament del paviment és l’inici de la remodelació d’aquest espai i és una de les 18 actuacions que s’inclouen en el programa redactat per l’Agència de Desenvolupament Local per desplegar abans de final d’any. Es finançarà amb part dels 400.000 euros de subvenció dels fons europeus Next Generation. El consistori està pendent de rebre la resolució definitiva de la concessió de l’ajut per poder formalitzar-ne l’acceptació.

L’enquesta d’opinió tracta qüestions com l’accessiblitat, la seguretat, els usos de la plaça, el disseny, els elements de joc i el mobiliari urbà, la llum, el trànsit al perímetre exterior i l’espai d’aparcament, entre d’altres. L’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, destaca perquè s’ha optat per consultar la ciutadania:

 El qüestionari es pot respondre en línia a través del web ajsolsona.cat/ajuntament/placa-del-camp/, o bé presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament. Hi ha temps fins al 6 de febrer.

Aquest sondeig d’opinió es complementa amb una enquesta que es va fer la setmana passada a peu de plaça a una cinquantena d’usuaris d’aquest espai. La majoria d’enquestats opinen que cal mantenir el parc infantil, l’escenari amb opció per celebrar-hi concerts i les zones verdes. També coincideixen a demanar un canvi de paviment, millorar la zona enjardinada i a criticar el monument. En canvi, hi ha opinions diverses sobre la circulació de vehicles i estacionament: alguns veuen de bons ulls que es converteixi en una zona exclusiva per a vianants mentre que d’altres veuen necessari mantenir l’aparcament per al comerç.

Un cop recollides les opinions del sondeig, de cara a la segona setmana de febrer, els Serveis Tècnics Municipals començaran a treballar en l’avantprojecte global i a redactar el projecte del nou paviment, que s’ha d’executar durant aquest any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *