L’Ajuntament de Solsona mantindrà l’alcaldessa a temps complet i tres regidors amb dedicació parcial

El ple del cartipàs va definir ahir al vespre les qüestions bàsiques d’organització i funcionament pel mandat que s’acaba d’encetar.

El primer tinent d’alcaldessa i titular de les àrees d’Esports, Noves Tecnologies, Urbanisme, Obres Públiques i Serveis Municipals, Joan Parcerisa, tindrà una dedicació del 80%. El regidor cupaire Albert Colell, responsable de Cultura, Joventut i Comunicació, dedicarà un 35% de la jornada a l’Ajuntament mentre que la regidora d’Esquerra Esther Espluga, s’ocuparà de Governació, Educació i Salut i tindrà una dedicació del 27% de la jornada. La resta de regidors de govern percebran 157 euros i mig per assistència a Junta de Govern Local, el mateix import que cobraran els regidors per a cada ple. Cada grup polític serà retribuït amb 150 euros al mes, sumats a 75 euros per regidor mensuals. Els regidors que oficiïn una cerimònia de casament civil rebran 50 euros, les dietes es pagaran a un màxim de 15 euros i el quilometratge, a 25 cèntims.

Les retribucions van ser la qüestió que va generar més debat entre els diferents grups municipals. L’alcaldessa, Judit Gisbert, explicava com s’ha fet el còmput:

Des de Junts per Solsona, la portaveu, Núria Bonet, que s’estrenava ahir, va retreure a la CUP el canvi de criteri:

Pilar Viladrich va aclarir que el codi ètic dels cupaires ha evolucionat en aquests 4 anys i que en qualsevol cas, és el salari mínim interprofessional multiplicat per 3, barem que compleix el sou que percebrà el regidor Albert Colell. Referent a l’increment del cost global de les retribucions, Pilar Viladrich ha explicat que es va fer una proposta als portaveus en aquest sentit que va ser rebutjada:

Des de Treballem per Solsona, Marc Barbens reclama més concreció de l’acord de govern entre Esquerra i la CUP i es posa a disposició de l’executiu:

Els plens de l’Ajuntament de Solsona es continuaran celebrant el darrer dijous dels mesos senars a 2/4 de 8 del vespre, una qüestió que des de Junts van votar en contra en considerar que caldria que les sessions fossin mensuals. Tant la comissió informativa com la de comptes estaran formades pels portaveus dels quatre grups: Joan Parcerisa d’Esquerra, Núria Bonet de Junts, Pilar Viladrich de la CUP i Marc Barbens de Treballem per Solsona. La Junta de Govern Local, que es reuneix setmanalment, estarà formada per l’alcaldessa i els quatre tinents d’alcaldessa: Joan Parcerisa, Pilar Viladrich, Ramon Montaner i Maria Moumen. El ple del cartipàs, a part de confirmar les àrees assignades a cada regidor, també va servir per designar els representants als diferents organismes i entitats. En canvi, es va deixar en standby l’assignació de regidors als barris, en tant que s’ha ofert la possibilitat a Treballem i a Junts que també tinguin un regidor adscrit a part del del govern, una qüestió que s’ha d’acabar de concretar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *