L’Ajuntament de Solsona estalviarà el 71% en energia renovant l’enllumenat de la casa consistorial

El mes que ve acabaran les tasques de substitució dels 400 punts de llum amb làmpades halògenes i fluorescents per llums led. L’objectiu d’aquesta actuació és reduir el consum i la potència de la instal·lació adaptant-la a les necessitats actuals de les dependències municipals.

Fins a l’agost, la factura de la llum del número 20 del carrer del Castell pujava a uns 2.000 euros mensuals. Es preveu que amb aquesta intervenció els prop de 34.000 quilowatts/hora anuals passin a menys de 10.000.

Els treballs, executats per Instal·lacions Industrials AGEC, tenen un cost de 31.000 euros, que es preveu amortitzar en 6 anys.

D’altra banda, abans de final d’any l’Ajuntament preveu impulsar dues intervencions més per millorar l’estalvi energètic. Al camp de futbol es renovaran els focus amb tecnologia led i a la teulada de la sala polivalent s’hi instal·laran 500 plaques fotovoltaiques. Aquests 200 quilowatts, a part de donar servei al mateix equipament, també arribaran a l’Escola Bressol Els Petits Gegants, el Casal de Cultura i Joventut –amb Escola Municipal de Música inclosa- i a l’escola Setelsis. En una altra fase encara no pressupostada, es preveu instal·lar plaques solars a la teulada de l’Ajuntament per donar cobertura a la casa consistorial i a la biblioteca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *