L’Ajuntament de Solsona es dota d’un codi ètic i de bon govern dels alts càrrecs

Es regeix per principis bàsics com l’exemplaritat en l’exercici del càrrec, la igualtat de tracte de totes les persones, la imparcialitat, la transparència i l’objectiu de satisfer l’interès públic general. És una normativa que sorgeix de la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya que té la voluntat de fer un pas més cap al compliment de la Llei de transparència, segons apunta el regidor de Participació i Transparència. Joan Parcerisa n’exposa alguns detalls:

 Junts per Solsona i el PSC han votat a favor d’aquest codi ètic. Marc Barbens considera que és positiu que la ciutadania tingui la tranquil·litat que se segueixen aquests protocols, tot i que creu que en alguns aspectes estan pensats per a municipis més grans i que no s’ajusten a la realitat de Solsona.

Des de la CUP, Pilar Viladrich defensa que els protocols s’han de complir igual tant si es tracta d’una ciutat petita o gran. Aquest codi ètic ha generat un debat important a l’assemblea d’Alternativa per Solsona, que no hi dona suport en considerar-lo poc ambiciós:

Entre els compromisos dels membres de la corporació, hi ha l’objectivitat i la veracitat, la no acceptació de regals que no siguin de cortesia per raó del càrrec ni invitacions per a esdeveniments que no estiguin relacionats amb el paper institucional. En relació amb la ciutadania, els càrrecs electes es comprometen a proporcionar tota la informació derivada de les seves actuacions, mantenir la confidencialitat de la informació obtinguda per raó del càrrec, facilitar la rendició de comptes i promoure el diàleg.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *