L’Ajuntament de Solsona disposarà avui de l’informe tècnic per determinar el retorn a casa de la majoria de desallotjats per l’incendi de la plaça del Camp

La inspecció diària dels Serveis Tècnics Municipals ha certificat que l’esquerda del mur de càrrega s’ha estabilitzat des de dilluns passat. Davant d’aquest fet, el consistori ha considerat idoni reforçar l’assessorament tècnic amb l’encàrrec d’un informe a un arquitecte especialista en estructures per determinar si els veïns del número 9 de la plaça del Camp i el número 3 del passeig del Pare Claret poden tornar a casa i els establiments, reobrir. Veïns i comerciants van rebre informació de primera mà en una reunió a l’Ajuntament dissabte al matí.

D’altra banda, el consistori està en contacte permanent amb els propietaris del bloc de pisos incendiat, el número 10. L’alcaldessa, Judit Gisbert, ha explicat que sabem que treballen amb tota la celeritat possible per buscar la millor solució arquitectònica. Diu que aquesta és la segona fase, que haurem de valorar en funció de l’informe que ens facin arribar els propietaris.

Una setmana després de l’incendi, del centenar d’evacuats, 78 segueixen allotjats en els hotels Gran Sol, Crisami i Solsona Centre i, la resta, en cases de familiars i amics. Alguns són atesos per la Borsa d’habitatge de lloguer per buscar pisos on viure temporalment. Dissabte a la tarda, l’Agrupament Escolta i Guia Pare Claret i l’Esplai Riallera van dinamitzar diverses activitats per als infants de les famílies desallotjades de la plaça del Camp que són a l’Hotel Gran Sol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *