L’Ajuntament de Solsona convoca un Ple extraordinari per designar els 90 membres de les meses electorals del 28 de maig

La sessió pública es farà dimarts a 2/4 de 9 del matí.

En aquests comicis hi haurà un total de 10 meses, una més que en l’anterior convocatòria. Per a cada mesa es nomenaran 9 persones: un president i dos vocals i dos suplents per a cadascú. El sorteig es duu a terme a través d’un programa informàtic facilitat per l’Oficina del Cens Electoral. Entren en el sorteig unes 4.500 persones, totes les censades a Solsona menors de 70 anys que saben llegir i escriure. En queden excloses les que compleixen els 18 anys en el termini comprès entre la formació de les llistes i la votació. Per ocupar la presidència de mesa cal tenir el títol de batxillerat o formació professional de segon grau. A Solsona compleixen aquestes condicions prop de 2.700 persones.

L’Ajuntament començarà a repartir les notificacions als membres designats a les meses a partir de dijous vinent. El manual d’instruccions per a aquests càrrecs es pot descarregar en línia al web oficial de les Eleccions Locals.

Recordem que els càrrecs dels membres de les meses són obligatoris. Malgrat això, les persones de 65 anys o més poden presentar renúncia en el termini de 7 dies des de la notificació a la Junta Electoral de Zona de la Seu d’Urgell. La resta, inclosos els suplents, tindran també 7 dies per presentar un recurs. Amb tot, ha de ser per una causa justificada i documentada. Qui ho hagi de fer pot demanar assessorament a la Secretaria de l’Ajuntament de Solsona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *