L’Ajuntament de Solsona aprova una moció que reclama l’amnistia dels presos polítics i exiliats amb el vot contrari del PSC

En una mostra d’unitat, els regidors d’Esquerra i Junts per Solsona van fer ahir una lectura conjunta de la moció en contra de la sentència del Tribunal Suprem per demanar l’amnistia dels presos polítics i defensar el dret a l’autodeterminació. Ateses les circumstàncies que han desembocat en aquest ple, l’alcalde, David Rodríguez, demana que la sessió no sigui retribuïda. La moció consensuada per l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis constata que la sentència representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya. En aquest sentit, expressa la voluntat de seguir treballant per garantir aquests drets i llibertats, la defensa del diàleg i dels principis democràtics i la pluralitat política així com el respecte a la separació de poders.

El portaveu de Junts per Solsona, Marc Barbens, ha destacat la duresa i la crueltat de la sentència que s’ha dictat sobre els seus companys presos. Barbens també ha volgut fer algunes matisacions:

Per la seva banda, l’alcalde, David Rodríguez, ha llegit emocionat la carta que Oriol Junqueras va fer arribar dilluns a la militància d’Esquerra en fer-se pública la sentència.

La portaveu socialista, Encarna Tarifa, lamenta que es parli en nom de tot el poble català quan, segons ella, bona part del poble no és favorable a la independència. Reconeix que no voldria veure cap polític a la presó, però recorda que els acusats havien estat advertits. Sentim els seus arguments en contra d’aquesta moció:

L’alcalde, David Rodríguez, responia així a les afirmacions de la regidora del PSC:

Més taxativa ha estat la rèplica de la portaveu d’Alternativa per Solsona-CUP, Pilar Viladrich:

Tant el ple extraordinari del Consell Comarcal com el Consell d’Alcaldes d’ahir a la tarda també van aprovar aquesta moció de rebuig a la sentència del Suprem, en aquest cas, per unanimitat.

                

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *