L’Ajuntament de Solsona aprova dues modificacions de crèdit per un import total de 2,1 milions d’euros

La primera, d’1,7 milions d’euros, servirà per finançar el nou tanatori. Tot i que es preveu una subvenció de 800.000 euros de la Generalitat i la Diputació de Lleida; el regidor d’Hisenda, Ramon Xandri, assegura que la modificació de crèdit és necessària per contractar els treballs.

La modificació es va aprovar únicament amb els 6 vots de l’equip de govern i un del PSC. El vot de Junts per Solsona va ser en contra al·legant que no comparteixen els arguments exposats pel regidor d’Hisenda. Així ho explicava Marc Barbens, portaveu del grup:

Alternativa per Solsona-CUP, per la seva banda, va abstenir-se en la votació. La seva portaveu, Pilar Viladrich, justificava així l’abstenció:

Des del grup socialista, Encarna Tarifa assegura que la construcció del tanatori és una necessitat per la ciutat, però demana que no s’entorpeixin altres projectes igualment necessaris:

Per la seva banda l’alcalde, David Rodríguez, assegura que el projecte del nou tanatori és costós però no és car:

Pel que fa a la segona modificació de crèdit, de poc més de 400.000 euros, es destinarà a fer front a la reducció d’ingressos derivada de la situació de la pandèmia i per recuperar partides pressupostàries que havien quedat coixes. Ho explicava Ramon Xandri.

En aquest cas la modificació es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern, els de Junts per Solsona i el PSC; i amb l’abstenció de la CUP que es va mostrar molt crítica amb l’increment de 24.000 euros de despesa a l’abocador comarcal. Viladrich defensa que si no s’hagués posposat l’entrada en vigor del porta a porta, l’estalvi en aquesta matèria hauria estat notable. Des de Junts també creuen que cal canviar el sistema de recollida de deixalles de forma imminent mentre que des del PSC Encarna Tarifa reclama que es posi data.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *