L’Ajuntament de Solsona aprova definitivament el pressupost 2020 desestimant les al·legacions de la CUP

En el ple celebrat ahir al migdia els grups municipals van emetre el mateix vot que en l’aprovació inicial de novembre: la CUP i Junts per Solsona en contra, el PSC s’hi ha abstingut i, lògicament, el govern d’Esquerra hi ha donat llum verda.

Alternativa per Solsona demanava un pressupost participatiu real i, fins que no pugui ser així, que s’incrementi la partida de 50.000 euros. D’altra banda, considera necessària una reducció de les retribucions de l’alcalde i els regidors amb dedicació parcial, i de 10.000 euros de la partida destinada a despeses diverses d’Alcaldia i protocol. També considera paradoxal que no s’inclogui una partida per a la construcció del tanatori, i troba a faltar una reserva de fons per mobilitzar el parc immobiliari buit i una altra per a l’estudi de viabilitat per a la construcció d’una piscina coberta. Així mateix, la CUP sosté que el pressupost hauria d’incorporar la taxa de la llar d’infants com a ingrés i la despesa contreta amb l’adjudicació del servei. Així s’expressava ahir la portaveu cupaire, Pilar Viladrich:

  L’alcalde, David Rodríguez, ha posat de relleu que el debat polític es produeix en el Ple del pressupost. En la mateixa línia s’ha expressat el regidor d’Hisenda, Ramon Xandri, que ha argumentat que l’executiu NO ha atès les al·legacions en base a l’informe d’Intervenció. Sentim Ramon Xandri:

El regidor d’Hisenda també ha subratllat que presentant les al·legacions la vigília de Nadal difícilment es podia negociar res tenint en compte la urgència d’aprovar el pressupost per no endarrerir pagaments ni inversions. Des de Junts per Solsona han mostrat la seva sorpresa per haver trencat una tradició de l’Ajuntament per debatre i aprovar el pressupost amb suficient antelació per poder-lo aplicar a partir de l’1 de gener. Marc Barbens ha repetit els mateixos arguments del ple de novembre, entre els quals coincideix en què caldria haver inclòs la partida per al tanatori al pressupost 2020. El portaveu de Junts per Solsona adverteix l’alcalde sobre la relació amb els diferents grups a l’oposició:

També s’ha mostrat sorpresa per la presentació d’al·legacions al pressupost la regidora socialista, Encarna Tarifa:

La propera sessió plenària de l’Ajuntament tindrà lloc el dia 30 d’aquest mes.

         

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *