L’Ajuntament cedeix l’ús de dos habitatges a la cooperativa GEDI per a l’acollida de fins a 15 joves migrats sols

El Ple va donar-hi llum verda ahir al vespre per unanimitat. A partir d’ara, a més del pis que ja s’utilitza per a aquest fi, GEDI disposarà d’un segon habitatge en el mateix immoble, situat al carrer d’Antoni Gaudí, a canvi de fer-se càrrec de totes les obres d’adequació. L’alcalde i responsable d’Acció Social, David Rodríguez, explica per què la cessió es fa per un període de deu anys:

Els grups de l’oposició comparteixen aquest acord, però demanen que es faci un seguiment periòdic del compliment del conveni. Alternativa per Solsona-Cup també considera positiu que es doni cobertura als joves que arriben a la majoria d’edat i que no es vegin obligats a abandonar l’habitatge. Tot i aplaudir la mesura, però, els cupaires constaten que l’acord de l’Ajuntament es fa amb GEDI en lloc de la Generalitat. Sentim-ne la portaveu, Pilar Viladrich:

La regidora socialista, Encarna Tarifa, destaca que és important facilitar espais dignes per acollir aquests menors, però també que s’ha de fer un seguiment per a la inclusió d’aquests joves en espais educatius i laborals. Per a Encarna Tarifa, cal estar alerta perquè la societat NO senti l’arribada d’aquestes persones com un perill, sinó com una oportunitat per a tothom.

El plenari també va aprovar una moció presentada per Jovent Republicà i Esquerra Republicana per declarar Solsona municipi lliure de racisme. Amb aquest acord, el consistori es compromet a garantir una acollida digna dels joves migrats, a elaborar un pla d’acollida municipal i a aïllar institucionalment els partits d’extrema dreta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *