L’aigua torna a centrar la caminada i la pedalada de la Setmana Europea de la Mobilitat a Solsona

Es farà aquest diumenge sortint de la plaça del Camp a 2/4 de 9 del matí, és gratuïta i no cal inscripció prèvia. S’anirà al nou espai de les basses naturalitzades de l’estació depuradora, que contribueixen a l’enriquiment de la biodiversitat de la zona i a la millora ambiental del riu Negre.

S’ha preparat un recorregut circular d’11 quilòmetres i mig per fer a peu i un altre d’uns 20 quilòmetres pels qui optin per la bicicleta. Es farà una parada al pla del Calvari, prop del parc de la Mina i del Castellvell. Allà hi haurà avituallament i una xerrada sobre les fonts de Solsona a càrrec de Marcel·lí Corominas. La principal novetat serà la visita guiada a les llacunes de l’antiga depuradora que l’Ajuntament ha naturalitzat amb el finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua i el suport del Grup de Natura del Solsonès. Les activitats de diumenge són organitzades per l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès amb la col·laboració dels Amics de la Bici de Solsona, el Centre Excursionista del Solsonès, el Grup de Natura i l’ACA.

D’altra banda, l’Oficina Comarcal de Transició Energètica del Solsonès, en col·laboració amb aquesta emissora i altres oficines del Pirineu, posa en marxa aquesta setmana el concurs de ciència ciutadana “La tardor de la mobilitat”. Es convida la població a compartir consells, hàbits, recerques o idees per fer els desplaçaments més sostenibles. Es pot fer a través de les xarxes socials en format vídeo, àudio, imatge o text etiquetant el Consell Comarcal, l’Ajuntament de Solsona i aquesta ràdio. A final d’any, la persona que hagi fet les propostes més engrescadores o interessants es premiarà amb una experiència vinculada a la natura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *