L’Administrador Apostòlic del Bisbat de Solsona, Romà Casanova, es posa a la disposició dels fidels de la diòcesi

Ho ha fet a través del primer escrit com a responsable del bisbat desitjant la gràcia i la pau de Déu.

Romà Casanova fa referència al seu predecessor, Xavier Novell, i diu que ha exercit el seu servei de manera intel·ligent i generosa, amb mirada àmplia, donant resposta al gran repte d’avui i de sempre d’anunciar l’Evangeli. L’Administrador Apostòlic considera necessari agrair-li el seu treball ben fet arreu de la diòcesi i es mostra convençut que donarà fruits. Al mateix temps, demana respecte per la seva renúncia i afirma que hem d’acceptar que produeixi dolor i perplexitat del que no acabem d’entendre. Al seu parer, cal posar èmfasi en dues expressions del comunicat: que ha pres la decisió lliurement i per raons personals.

El també bisbe de Vic es posa a disposició dels fidels de la diòcesi però admet que el seu ministeri serà de transició, mentre duri el temps d’espera del nou bisbe. Tot apunta que l’ordenació del nou prelat s’allargarà, com a mínim, mig any, degut als tràmits que cal seguir per consultar els possibles noms del successor entre els capellans de la diòcesi i els altres bisbes catalans i que la petició sigui acceptada al Vaticà.

Sobre els motius que poden haver portat Novell a renunciar al càrrec, s’especula entre dues possibles causes. D’una banda, diversos mitjans italians apunten que el Vaticà l’ha convidat a marxar arran de les polèmiques declaracions homòfobes que va fer fa quatre anys. De l’altra, semblaria que el posicionament de Novell a favor dels presos polítics i de la independència no hauria agradat a la Santa Seu, que l’hauria forçat a dimitir abans de destituir-lo. El veritable motiu, però, només el coneix el bisbe dimissionari que, per ara, es remet al comunicat de renúncia i no vol donar més explicacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *