Organitzen una jornada a Solsona per fer casar l’oferta i la demanda de treball amb la FP

Un dels principals reptes a què vol fer front l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona és el desajust existent entre la demanda de treballadors per part del sector industrial i la manca de professionals amb el perfil requerit. Per això dimecres que ve durant tot el matí l’auditori de la Sala Polivalent acollirà una jornada que porta per títol “Els reptes de la Formació Professional al territori Sol-Car”. Hi intervindran, entre d’altres, representants del Departament d’Educació i de l’Agència i el director general de la metal·lúrgica Ames, César Molins.

Es tracta de tenir una visió general de les demandes formatives per part del teixit empresarial; traslladar al Departament d’Educació la necessitat de promoure la formació professional al territori i que el propi departament expliqui com s’ha de fer per ampliar l’oferta formativa o adaptar els continguts curriculars a les demandes de les empreses. També s’hi donarà a conèixer la utilitat dels consells territorials de la formació professional. Des de l’Agència s’ha constatat que es podria ampliar l’oferta formativa relacionada amb l’electricitat i electrònica o la fabricació mecànica. Sentim-ne la directora, Glòria Domínguez:

La jornada de dimecres s’adreça a empreses del Solsonès i Cardona que tinguin dificultats per trobar determinats perfils professionals i centres de secundària. Qui estigui interessat a assistir-hi pot inscriure-s’hi en línia a través del web de l’Agència de Desenvolupament Local www.adlsolcar.cat

            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *