La xifra de nous positius al Solsonès passa de 50 a 10, tot i que el Centre Sanitari adverteix que “no ens podem relaxar”

El nombre de positius detectats al Centre Sanitari del Solsonès ha disminuït considerablement, en passar de la cinquantena, fa dues setmanes, a deu en la darrera. Si bé és una xifra molt esperançadora per la situació del virus a la comarca, des del Centre Sanitari es vol subratllar que, a les portes de les festes de Nadal, és important que la població no es relaxi i que cal “mantenir les màximes precaucions per evitar nous contagis”.
El volum de nous positius s’ha diagnosticat a partir de 149 proves PCR durant la setmana passada. També es van fer 19 TAR, que van donar tots negatiu. Quant a l’evolució del virus a la Vall de Lord, sembla que el focus no ha anat a més, tot i que encara s’ha diagnosticat com a positius dos usuaris i una persona treballadora de la residència La Vall de Sant Llorenç de Morunys. Pel que fa als grups escolars, des de finals de la setmana passada es troba confinat un grup de quart d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta per un positiu, tot i que cal recordar que aquest dilluns finalitzen les classes del primer trimestre.


Tendència a l’alça del virus a les aigües residuals
Malgrat tot, els resultats de la xarxa de monitorització del SARS-CoV-2 en aigües residuals mostra una circulació mitjana del virus amb tendència a l’alça a l’estació depuradora de Solsona, que dona servei a la capital comarcal i Olius. L’última anàlisi recollida, de la setmana passada, mostra una concentració superior a la de la setmana anterior i això es pot reflectir en un augment de casos a partir d’aquesta setmana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *