La viròloga solsonina Rosa Maria Pintó demana a la ciutadania que adopti les mesures de prevenció per no allargar-les

Ho ha explicat en una entrevista al Plaça Major que s’emetrà íntegrament demà a les 11 del matí. Sentim-la:

Pintó és una de les investigadores que han treballat en un estudi que controla la presència del SARS COV2 en les aigües residuals a partir de l’anàlisi de 56 depuradores de Catalunya. Ahir se’n van donar a conèixer els resultats. Paral·lelament, el seu equip participa en un altre projecte a nivell nacional que controla 30 depuradores d’arreu de l’Estat espanyol.

   La viròloga solsonina posa de relleu que, tot i que s’han anat aprenent lliçons, no hi ha cap dada que ens indiqui que el virus s’hagi atenuat.

  De fet, la vacuna és clau:

  Rosa Maria Pintó posa de relleu que en aquesta segona onada ha canviat el perfil de persona afectada pel virus:

 Un altre aspecte que influeix és la percepció de risc:

Respecte la possibilitat de contraure grip i Covid alhora, Pintó destaca que s’haurà de veure aquesta tardor, però són dos virus que competeixen entre ells i, per tant, caldrà veure quin s’imposa, però es pot donar el cas. Amb tot, a la llarga la Covid acabarà sent similar a una grip comú:

Sobre la possibilitat que es declarin noves pandèmies més endavant, Pintó afirma categòricament que és possible, en tant que on hi ha una cèl·lula hi pot haver un virus. Podeu escoltar tota l’entrevista en detall al Plaça Major demà a les 11 del matí.

             

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *